Rejser til Santa Maria

Kap Verdes solsikre klima og pragtfulde strande opdages af et stadigt større antal, der ønsker varme og total afslapning. Santa Maria på øen Sal er ørigets mest udviklede badeby. Her finder du alt fra moderne relaxhoteller til gode fiske- og skaldyrsrestauranter. Vælger du Blue Village Riu Funaná, er der kun nogle få skridt til strand, pools, restauranter, børneaktiviteter, spa og gymnastik. Læs mere

Kap Verdes solsikre klima og pragtfulde strande opdages af et stadigt større antal, der ønsker varme og total afslapning. Santa Maria på øen Sal er ørigets mest udviklede badeby. Her finder du alt fra moderne relaxhoteller til gode fiske- og skaldyrsrestauranter. Vælger du Blue Village Riu Funaná, er der kun nogle få skridt til strand, pools, restauranter, børneaktiviteter, spa og gymnastik.

Samtidig bør man være opmærksom på, at turismen på Kap Verde stadig er under udvikling. Derfor anbefaler vi, at du medbringer nogle gode bøger. Udvalget af shopping og forlystelser kan ikke sammenlignes med traditionelle charterrejsemål. I Santa Maria er der kun et begrænset antal gader, men her får du virkelig en fornemmelse af landet og kulturen. Du går rundt blandt farverigt malede huse og småbutikker, hvor du kan købe afrikanske batikklæder, flettede kurve og originale smykker. Ikke langt fra de mest centrale gader, ligger boligkvartererne, hvor du oplever den kapverdianske dagligdag.

Strande og vandsport
Overalt er man tæt på stranden og havet. Santa Maria ligger ved en lys, finkornet sandstrand, som længere væk går over i bølgende sandklitter. Fra broer og både trækker lokalbefolkningen hvide, blå og røde fisk op af havet, som du nok aldrig har hørt navnet på. Windsurfing og kitesurfing er to populære vandsportsgrene, og der er også dykkercenter for dig, som ønsker at opleve verdenen under havets overflade.

Familieresort, hvor det meste indgår
Vores bedste tip til familier og andre, der ønsker en både bekvem og afvekslende ferie, er Blue Village Riu Funaná. Hotellet ligger øverst på listen blandt vores gæsters favorithoteller, og er blevet udvidet med nye aktiviteter for alle aldersgrupper. Børnene får nye kammerater i Bamseklubben (bestilles hjemmefra), Fun Break Buddies for 6-11-årige, The Hangout for teenagere og danseskolen Abs SHOW kidz. Vores egne aktivitetsværter sørger for træningstimer, og her er også fitness og vandsport. Hotellet ligger ved den lange fine strand, så du let kan veksle mellem poolen og stranden.

Spørgsmålet om mad er løst
Noget for alle er mottoet på restauranterne på Blue Village Riu Funaná. All Inclusive med mad, drikke, is, snacks, drinks i baren og aktiviteter indgår i rejsens pris, og du kan vælge mellem seks restauranter og mange barer og cafeer.

Familievenligt
Til jer, der rejser med børn, men klarer jer uden aktiviteter, findes hotellet Ponta Preta, der tilhører kategorien Familievenligt.

Træning
Er du indstillet på at forkæle dig selv med skønne spabehandlinger, og veksle mellem afslapning i en solstol og træning, så skal du se nærmere på vores hotel Tortuga Beach i kategorien Wellness. Nyt og pænt, med høj standard på både fitness og spa-afdeling, samt en god beliggenhed ved stranden. Hotellet har egen minibus, der kører ind til centrum i Santa Maria (tre km).

Storslået landskab
Landskabet på øen Sal er goldt og en smule øde, men samtidig storslået. Her er hverken bebyggelse eller bevoksning af betydning. Størstedelen af øen er dækket af flad sand- og stenørken. Nogle få asfalterede veje forbinder landsbyer og småbyer, så befolkningen benytter ofte terrængående firehjulstrækkere.

Udflugter
Vores ørundtur er en god måde at opleve øen på, og samtidig får du mere at vide om Kap Verdes historie, og hvordan man lever her i dag. Vi kører både på asfalterede veje og off road, og standser blandt andet i Espargos, hovedbyen, der nærmest må betegnes som en landsby. I udflugtsprogrammet er der også bådture og mulighed for at se havbunden fra en glasbundsbåd. Du kan læse mere om alle udflugterne her på siden fra slutningen af marts.

Musik- og kulturmix
Kap Verdes kultur har samlet indtryk fra både Portugal, Brasilien og Vestafrika. Det kommer blandt andet til udtryk gennem musikstilen morna, de sjælfulde sange, som i lighed med den portugisiske fado forener vemod og kraft. Den verdensberømte Cesaria Evora, "Barfodsdivaen", som døde i 2011, var mornamusikkens lysende stjerne og Kap Verdes stolthed.

Vis mindre
Beregnet flyvetid: 8 timer 5 min. Flyvetid fra Kastrup. Obs! Teknisk mellemlanding på Gran Canaria.
Transfer: Tranfer er et tilvalg, der kan bestilles hjemmefra mod betaling. Guider møder dig i lufthavnen, men følger ikke med i bussen. Vis mere

Tranfer er et tilvalg, der kan bestilles hjemmefra mod betaling. Guider møder dig i lufthavnen, men følger ikke med i bussen.

Fra lufthavnen til første hotelstop i Santa Maria ca. 20 min.

Vis mindre

Toplister & anbefalinger